041 731 963 / 031 888 068 / 070 839 234 info@bobermarine.si
Ljubljanica je mirna reka, ki se leno vije preko ljubljanskega barja, kjer se res lahko sprostimo v tišini in pogledu na divjino, ki jo imamo tik ob našem glavnem mestu.

In ravno zaradi tega smo vam omogočili tudi izposojo kanujev. Po napornem delavniku si lahko z malo osnovnega znanja veslanja, privoščite rekreativen oddih, sami ali v družbi. Raziskujete lahko skrite kotičke reke, njene pritoke, rastlinski in živalski svet. Z veslanjem pa se boste prijetno razmigali in se naužili svežega zraka. Če bi želeli preživeti cel dan na reki s kanuji v družbi prijateljev, pa vam lahko organiziramo tudi prevoz do Podpeči. Tam boste začeli nepozabno avanturo skoraj 10 km dolgega spusta do Ljubljane. Lahko vam pripravimo tudi vmesni postanek na našem piknik prostoru ob reki, kjer se boste okrepčali.

Pokličite nas za podrobnejše informacije.

Na voljo imamo deset kanujev z vso potrebno opremo. Izposodite si jih lahko za uro ali več.

 

2 + 8 =

ALI STE VEDELI?

Že pred več kot tisoč leti so kanuje razvili staroselski narodi, ki so poseljevali severno Ameriko.

O izvoru besede kanu sta dve razlagi. Prva po besedi Kenu, kar naj bi pomenilo čoln, ki je izdolben iz debla enega drevesa.

In druga, da naj bi besedo „canoa“ uporabljalo pleme Arawaks, ki je potovalo med Karibskimi otoki. Besedo naj bi v Evropo prinesel Krištof Kolumb.

Pokliči nas/ Call us Skip to content